Menu

Tijdelijk leiderschap voor blijvend resultaat

Jouw voordelen

Verandering voor groei

Ik help directies en MT-leden met het realiseren van belangrijke veranderingen voor groei. Verbeteren en vernieuwen om mensen en organisaties te laten groeien, geeft mij enorm plezier.

35 jaar ervaring

Mijn toegevoegde waarde voor jou komt uit mijn ervaring. Door 35 jaar werken in diverse bedrijven en functies heb ik mooie successen behaald, maar ook tegenslagen moeten verwerken. Van beide kanten heb ik geleerd. Met deze ervaringen uit de praktijk weet ik gevaarlijke klippen te omzeilen en stuur ik op de beste koers naar onze bestemming. Ik herken snel wat er gedaan moet worden en weet wat er nodig is om resultaat te behalen en risico’s te beperken.

Inlevingsvermogen

Verandering houdt altijd in dat je het oude moet loslaten en het nieuwe moet vinden. Het is een verstoring van het bestaande evenwicht en gaat gepaard met onzekerheid en angst. Ik herken het gedrag van medewerkers en leidinggevenden in verandertrajecten. Dit is meer dan kennis, ik heb het zelf doorleefd. Daarom kan ik de positie van de onafhankelijke derde innemen, de realiteit zien en dit spiegelen naar alle betrokkenen.

Stuurman

De rol, die ik vervul, is de stuurman op het schip. Jij bent de kapitein en bepaalt de bestemming. Samen zetten wij samen de koers uit. Ik neem de verantwoordelijkheid voor het schip op koers houden en het bereiken van de bestemming: het resultaat.

Ik zorg voor het tijdelijk leiderschap met blijvend resultaat, in dienst van jou en jouw bedrijf. Hiermee neem ik dit deel van de verantwoordelijkheden op me, zodat jij tijd en aandacht overhoudt voor andere verantwoordelijkheden.

Bewezen werkwijze

Elke verandering is uniek voor de organisatie. Toch zit er een patroon in de fasen, die doorlopen moeten worden, en de resourcen, die nodig zijn om van een verandering een succes te maken. Rupsen en vlinders hebben hun belangrijkste transformatie in hun genen zitten. Bedrijven hebben dat niet! Veranderingen in bedrijven moeten deskundig gestuurd worden.

Mijn ervaringen met leiderschap en veranderen van organisaties heb ik samengevat in het 6G Transformatie-model. Hiermee voer ik regie op de bedrijfskundige en de veranderkundige aspecten van veranderingen voor groei.

Jouw voordelen

  • 35 jaar ervaring: de beste koers met de minste risico’s
  • Inlevingsvermogen: regie op het gedrag
  • Stuurman: tijdelijk leiderschap voor blijvend resultaat
  • Bewezen werkwijze: 6G Transformatie
  • Ik versterk de verbeter-, innovatie- en groeikracht van jouw bedrijf

Blog en nieuws

Waarvoor moet ik Han bellen?

Een bevriende directeur wilde mij graag aanbevelen bij een collega-ondernemer. Hiervoor vroeg hij mij om snel enkele belangrijke opdrachten en resultaten op een stukje papier te zetten.

Lees meer...